АНОНС: Форум для місцевого самоврядування «Сільський розвиток у контексті євроінтеграції України»

by [email protected]

15 лютого 2023 року  відбудеться Форум для місцевого самоврядування «Сільський розвиток у контексті євроінтеграції України», який  збере на одному майданчику представників влади, органів місцевого самоврядування, українських та європейських експертів, а також фермерів та агровиробників.

Організовують форум Всеукраїнська асоціація громад у партнерстві з Всеукраїнським конгресом фермерів спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Мета Форуму: обговорити досвід розвитку сільських територій країн ЄС як складової Спільної аграрної політики Європейського Союзу, а також окреслити завдання органів державної влади та місцевого самоврядування щодо впровадження в Україні нової політики сільського розвитку задля прискорення процесу євроінтеграції.

Що таке Спільна аграрна політика ЄС? Яким є підхід до розвитку сільських територій країн ЄС? Як місцеві органи влади можуть впливати на якість життя в сільській місцевості? Ці та інші важливі питання обговорюватимуть в рамках форуму «Сільський розвиток у контексті євроінтеграції України».

Очікується, що у заході візьмуть участь Володимир Кучма, голова Всеукраїнської асоціації громад, Олена Шуляк, голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Олександр Гайду, голова Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, Мар’ян Заблоцький, голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, Олександра Азархіна, заступниця Міністра громад, територій та інфраструктури України, Денис Башлик, Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Ксенія Сидоркіна – директорка Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Спікерами заходу стануть:

Том Джонс, Президент, Європейський альянс сільських громад (ERCA), Європейський сільський парламент

Йонас Пупіус, Радник Департаменту сільського розвитку Національного платіжного агентства, Литва.

Співдоповідачі: європейські та українські експерти.

Дата і час: 15 лютого 2023 року, 13:00 – 15:00
Захід пройде у змішаному форматі : онлайн (на платформі ZOOM) та очний (у студії)
Модератор: Іван Слободяник, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад.

Для участі у заході реєструйтесь за посиланням: bit.ly/3le4Dtv

Проведення заходу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)

programa_forumu_15.02.2023_ua-1

© Всеукраїнська асоціація громад