Головна Новини Звернення Всеукраїнської асоціації громад щодо збереження Національної академії державного управління

Звернення Всеукраїнської асоціації громад щодо збереження Національної академії державного управління

by Ivan

Всеукраїнська асоціація громад просить підтримати колектив Національної академії державного управління при Президентові України (далі – НАДУ) та забезпечити збереження Національної академії як самостійного закладу вищої освіти у підпорядкуванні Кабінету міністрів України з особливими умовами підготовки кадрів для органів державного управління та місцевого самоврядування. Асоціація вважає за недоцільне включення НАДУ до структури Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У час активного впровадження змін в країні та переходу на якісно новий рівень у формуванні та розвитку територіальних громад важливо зберегти та посилити інституції з підготовки управлінських кадрів для органів державного управління та місцевого самоврядування. Вже понад 25 років основним спеціалізованим закладом вищої освіти, що здійснює цю надважливу місію в державі, є Національна академія.

05 листопада  2020 р. Президентом України був підписаний Указ № 487/2020 «Про впорядкування використання об'єктів державної власності, що перебувають в управлінні Державного управління справами», за яким Національна академія державного управління при Президентові України буде передана до сфери управління Міністерства освіти і науки України. Асоціація підтримує прагнення Президента щодо покращення системи професійної підготовки державних службовців. Разом з тим, інформація про те, що найближчим часом НАДУ буде передано «почесній родині Київського національного університету імені Тараса Шевченка» викликає серйозне занепокоєння та повне несприйняття з боку представників Асоціації з усіх регіонів України. Сільські, селищні та міські голови – представники громад-членів Всеукраїнської асоціації громад наполягають на збереженні Національної академії державного управління як самостійного закладу вищої освіти.

Звернення схвалене Загальними зборами уповноважених делегованих представників
громад-членів Всеукраїнської асоціації громад 16 листопада 2020 року

 

 

 

Читайте також