Всеукраїнська асоціація громад просить підтримати колектив Національної академії державного управління при Президентові України (далі – НАДУ) та забезпечити збереження Національної академії як самостійного закладу вищої освіти у підпорядкуванні Кабінету міністрів України з особливими умовами підготовки кадрів для органів державного управління та місцевого самоврядування. Асоціація вважає за недоцільне включення НАДУ до структури Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У час активного впровадження змін в країні та переходу на якісно новий рівень у формуванні та розвитку територіальних громад важливо зберегти та посилити інституції з підготовки управлінських кадрів для органів державного управління та місцевого самоврядування. Вже понад 25 років основним спеціалізованим закладом вищої освіти, що здійснює цю надважливу місію в державі, є Національна академія.

05 листопада  2020 р. Президентом України був підписаний Указ № 487/2020 «Про впорядкування використання об'єктів державної власності, що перебувають в управлінні Державного управління справами», за яким Національна академія державного управління при Президентові України буде передана до сфери управління Міністерства освіти і науки України. Асоціація підтримує прагнення Президента щодо покращення системи професійної підготовки державних службовців. Разом з тим, інформація про те, що найближчим часом НАДУ буде передано «почесній родині Київського національного університету імені Тараса Шевченка» викликає серйозне занепокоєння та повне несприйняття з боку представників Асоціації з усіх регіонів України. Сільські, селищні та міські голови – представники громад-членів Всеукраїнської асоціації громад наполягають на збереженні Національної академії державного управління як самостійного закладу вищої освіти.

Звернення схвалене Загальними зборами уповноважених делегованих представників
громад-членів Всеукраїнської асоціації громад 16 листопада 2020 року

 

 

 

© Всеукраїнська асоціація громад