«Згуртовані громади»: Рівненщина допомагає Харківщині

by news

У межах проєкту Всеукраїнської асоціації громад «Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО, 4 громади Харківщини – Роганська, Богудухівська, Краснокутська та Малинівська -отримали 22 тони гуманітарного вантажу.

На Харківщину доставлено: крупи, картопля, борошно, олія, макаронні вироби, консерви м’ясні, згущене молоко, соки, печиво та засоби гігієни.

✅ Цю гуманітарну допомогу зібрала Горащанська громада Рівенської області, яка активно відправляє вантажі і в гарячі точки і на звільнені від окупантів території.

Нагадаємо, Всеукраїнська асоціація громад спільно з USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО запустила ініціативу «Згуртовані громади», мета якої допомогти постраждалим від широкомасштабного вторгнення рашистів містечкам і селам України. Йдеться не лише про нагальні гуманітарні потреби, а й про відновлення інфраструктури і підприємництва.

Ініціатива спрямована на підтримку життєдіяльності громад та сприяння економічній активності в громадах під час війни. Метою ініціативи є згуртування громад через побратимство, партнерство, взаємодопомогу – заради Перемоги у війні та післявоєнної відбудови України. 

«Ідея в тому, щоб спершу надати тим людям, які втратили все, найнеобхідніше: харчі, ліки предмети першої потреби. Далі – відновлення інфраструктури, повернення людей і рестарт економіки. Тобто ділитись не лише рибою, а надати вудку. Глобально – частина великого українського волонтерського руху», – на цьому наголосив виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник.

Всеукраїнська асоціація громад займається координацією, комунікацією та визначенням нагальних потреб.  Також асоціація провела дослідження щодо потреб громад під час війни.

Метою опитування було виявлення потреб та/чи можливостей громад щодо взаємодопомоги – продуктами, речами першої потреби, послугами, фаховими порадами тощо. 

Результати опитування будуть використані для налагодження та підвищення ефективності адресних взаємозв’язків між громадами задля підтримки життєдіяльності громад у складних умовах воєнного часу, сприяння партнерству, побратимству українських громад між собою та з громадами інших країн, пошуку додаткових ресурсів для надання необхідної допомоги громадам.

Читайте також: Тернопільщина і Вінниччина – Дніпропетровщині: “Згуртовані громади” відправили нову партію допомоги

© Всеукраїнська асоціація громад