Головна Новини Яка ситуації із наданням соціальних послуг для ветеранів у громадах? – презентація дослідження

Яка ситуації із наданням соціальних послуг для ветеранів у громадах? – презентація дослідження

by Julia

Виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник взяв участь у презентації дослідження щодо ситуації із наданням соціальних послуг для ветеранів у громадах, яке провів правозахисний центр для військових «Принцип» разом з Cedos. У дослідженні проаналізували, чи наявна система враховує особливості ветеранів та чи спроможна вона допомогти ветеранам успішно реінтегруватися в суспільство.

(ознайомитись із дослідженням можна тут)

Нагадаємо, Всеукраїнська асоціація громад підтримує ветеранів та розпочала масштабний проєкт спільно з ГО «Простір можливостей», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». А саме – проєкт «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики».

Мета проєкту – підвищити поінформованість і фаховість голів громад та фахівців ОМС у питаннях реінтеграції ветеранів/ветеранок та підтримки їхніх родин. Ми плануємо узагальнити досвід з ветеранами через комплекс організаційних, навчальних і комунікаційних заходів та через обмін успішними практиками. Адже філософія ВАГ – дивитись на ветеранів, як на людський капітал для громади. На думку асоціації, робота з ветераном має починатись ще тоді, коли він є військовослужбовцем.

Цього року плануємо навчити 100 громад, але спочатку все це відпрацюється на 10 пілотних громадах, спільно обраних нами у різних регіонах України. І далі маємо на меті ознайомити максимальну кількість громад з тим досвідом, який ми здобудемо, та поширити експертні напрацювання наших партнерів (дослідження, стратегування, інструментарій) на якомога більшу кількість громад. Стратегічні сесії вже відбулись в Узинській та Лисецькій територіальних громадах.

Окрім того, ВАГ утворила Комітет з питань ветеранів, на який буде покладено задачі щодо виявлення та поширення успішних практик, обговорення законопроектів та інших документів державної політики, формування позиції ВАГ з питань ветеранської політики.       

Читайте також