Головна Новини Представники ВАГ взяли участь у заході, на якому презентовано концепт оновлення архітектури планувальних документів

Представники ВАГ взяли участь у заході, на якому презентовано концепт оновлення архітектури планувальних документів

by Julia

Презентацію організувало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України із залученням представників всеукраїнських асоціацій місцевого самоврядування.

На заході виступили: заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна, Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк та керівник відділу підтримки багаторівневої системи управління U-LEAD Сорен Гербст.

Головна мета презентованого документа – узгодити між собою, актуалізувати та узгодити весь корпус стратегічних планувальних документів, що стосуються розвитку громад та регіонів. А також запровадити єдині зрозумілі підходи до розробки планів і програм – як на місцевому, регіональному, так і на національному рівні.

Нещодавно ВАГ зверталась до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з проханням презентувати впорядковану систему планувальних документів, оскільки для громад надзвичайно важлива ясність розподілу містобудівної документації.    

Учасники презентації домовились розглянути запропоновану концепцію і надати власні відгуки та пропозиції. Після широкого експертного обговорення, робоча група фіналізує пріоритети й напрацювання концепції та ініціює внесення відповідних змін у законодавство.

Ознайомитись з концепцією можна за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1BfBwfLqeJeBmoRNuHPcK4Rd3KaK9HvHz4vbeNw5lfkI/edit

Читайте також