Нова редакція закону про службу в органах місцевого самоврядування та кадрові питання, що багатьох турбують незабаром будуть розглянуті на засіданні Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Про це заявив Олександр Корнієнко під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30».

Нардеп наголосив:

«Нинішній закон – він 1994 року і взагалі непрацюючий. І фактично зараз із продовженням децентралізації, якщо ми ухвалимо зміни до Конституції, то в нас влада на місцях буде центральна тільки там, де є представництво центральних органів виконавчої влади: поліція, пожежники, екоінспекція, Держгеокадастр. Але адміністрацій державних не буде, будуть виконкоми – це все представники органів місцевого самоврядування. Тому фактично вся ця армія, яка зараз працює в РДА,ОДА, частково перейде працювати до виконкомів ОТГ та облрад, до виконкомів райрад».

Також Корнієнко прокоментував питання районних рад:

«Ми б хотіли, щоб у кожній громаді було розуміння шляхів наповнення бюджету: не лише, так би мовити, традиційних, які лежать на поверхні (на кшталт ПДФО, від оренди землі), а й інші шляхи. Ми працюємо над пакетом приватизаційних законів,у рамках яких буде застосована так званамала приватизація, яка буде давати 10% до бюджету ОТГ від тих підприємств, які держава продає».

Олександр Корнієнко згадав про президентську програму «Нове село», яка вона спрямовано на те, щоб у першу чергу реалізовувати інфраструктурні проєкти:

«Ми працюємо над новою редакцією закону про державний фонд регіонально розвитку і про його застосування, і там ведемо дуже серйозну дискусію з мерами, тому що мери кажуть: давайте більше в міста, – а ми кажемо: ні, давайте більше підтримувати там, де виникає найбільша потреба».

Всеукраїнська асоціація громад послідовно виступає за створення інституції з питань сільського розвитку.

© Всеукраїнська асоціація громад