Відбулося засідання Комітету Всеукраїнської асоціації громад з питань бюджету та податкової політики.

by prusuv

6 березня  2024 року відбулося засідання Комітету Всеукраїнської асоціації громад з питань бюджету та податкової політики.

Предметом обговорення експертного комітету стали основні положення Національної стратегії доходів до 2030 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2023 р. в аспекті очікуваних впливів на розвиток громад.

Згідно з порядком денним також жваву дискусію викликав проєкт Закону України  про внесення змін до Податкового кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо надання додаткових повноважень органам місцевого самоврядування в частині адміністрування місцевих податків і зборів».

За результатами проведеного засідання, було випрацювано концептуальні пропозиції щодо запропонованого Міністерством фінансів України правового механізму адміністрування місцевих податків та зборів.

Предметом увагу Комітету став проєкт Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» щодо компенсації різниці в тарифах (реєстр. № 10383) щодо основних положень якого також було запропоновано зміни.

Крім того, розглянуто проєкт Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо збільшення відсотку зарахування до загального фонду місцевих бюджетів рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення» (реєстр. № 6122).

За наслідками засідання Комітету Всеукраїнської асоціації громад з питань бюджету та податкової політики будуть підготовлені експертні висновки, зміст яких буде доведений до уповноважених органів держави.

© Всеукраїнська асоціація громад