Від Доброславської громади з любов’ю. Громада Одеської області допомагає Херсонщині

by Dikusarov Alexander

Доброславська громада Одеської області доправила до Музиківської громади Херсонщини допомогу. Це яскравий приклад того як наші громади простягають руку допомоги одна одній, самостійно розуміючи і відчуваючи потреби інших.

«Ми пишаємося нашими громадами, які самі проявляють ініціативу і самі бажають надати допомогу іншій громаді. Для нас це означає, що громади серцем відчувають мету проекту «Згуртовані громади». Ми у Всеукраїнській асоціації громад добре розуміємо потреби людей і надаємо всебічну підтримку для доставки вантажу. Це не лише логістика, а і комунікація, і співпраця з місцевими органами влади. Завдяки такій синергії громад, ми досягаємо найкращого результату у найкоротші терміни – а це те, що відчувають на собі люди, яким ми допомагаємо», – наголошує виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.  

У Музиківській громаді, яка отримала допомогу від Одещини, досі немає ні електрики, ні зв’язку, а мешканці потребують всього необхідного. До Херсонщини доставили продукти харчування, в тому числі картоплю, крупи, олію, цукор, засоби гігієни, пральні порошки, шампуні, дитячі підгузки тощо.

«Сьогодні мешканцям громади дуже важко – у них немає світла, води, зв’язку, є потреба в продуктах харчування, засобах гігієни, ліках, павербанках, ліхтарях і свічках та ще багато в чому. Завдяки мешканцям нашої громади і друзям ми змогли зібрати понад 3 тонни необхідного вантажу і приїхали до музиківців», – розповідає Людмила Прокопечко, голова Доброславської громади Одеської області, яка особисто приїхала на Херсонщину. Всеукраїнска асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) реалізує проект “Згуртовані громади” саме з метою підтримки та допомоги громадам, їх жителям та внутрішньо переміщеним особам для підтримки функціонування систем життєзабезпечення в умовах війни через своєчасну логістику.

© Всеукраїнська асоціація громад