Верховна Рада прийняла закон, спрямований на підвищення прозорості діяльності ОМС. Пропозиції ВАГ враховано

by prusuv

22 лютого ВРУ прийняла у цілому  Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування (реєстр.№6401), у розробленні якого ВАГ взяла активну участь. 

До роботи над законопроєктом, окрім керівництва та експертів виконавчої дирекції, було долучено також представників Комітету ВАГ з питань організації діяльності ОМС. Зокрема, в узгоджувальній нараді Комітету ВРУ взяла участь керуюча справами Котелевської селищної ради Наталія Сідненко.

У процесі розроблення та розгляду законопроєкту групою його авторів, яку очолював  народний депутат України Роман Лозинський, було враховано цілу низку наших пропозицій, що дозволило значно покращити текст закону та дійти згоди практично по всіх ключових позиціях. 

Саме тому ВАГ виступила на підтримку його ухвалення, надіславши 1 лютого відповідний лист на адресу Голови Верховної Ради України та голів депутатських груп і фракцій. 

Далі на нас очікує значна робота з впровадження норм цього важливого закону, який покликаний підвищити довіру між громадою та місцевою владою, а це дуже важливо для підвищення згуртованості та стійкості громад. Домовленість з народними депутатами щодо того, що цю роботу будемо робити спільно, вже досягнута.

© Всеукраїнська асоціація громад