20 тонн продуктових наборів доставлено до Краматорська Донецької області    

by Julia

Всеукраїнська асоціація громад продовжує підтримувати людей, які опинились у складних життєвих обставинах, живуть у прифронтових регіонах або вимушені були покинути власні домівки у зв’язку з військовими діями на території нашої країни.

Цього разу 20 тонн продуктових наборів з міста Умань Черкаської області доставили до Краматорська, що на Донеччині. Ця допомога адресована вимушеним переселенцям із Сіверської громади Бахмутського району, які були змушені покинути рідні домівки. Логістику вантажу забезпечила Всеукраїнська асоціація громад в рамках проєкту «Згуртовані громади», який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку «АГРО».

Продуктові набори  надав  «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЗБЕРЕЖИ УКРАЇНУ». Їх передали Сіверській міській військовій адміністрації Бахмутського району Донецької області, яка евакуювалася до Краматорська та створила тут  гуманітарний осередок для підтримки переселенців зі своєї громади. Тим людям, які не зможуть прийти,щоб особисто отримати допомогу, її безкоштовно відправлять Новою Поштою. Загалом продуктові набори отримають майже дві тисячі сімей вимушених переселенців із Сіверської громади.         

Проект «Згуртовані громади» – це проект, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО стала одним із імплементаторів програми AGRI за такими напрямами: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.   

© Всеукраїнська асоціація громад