Головна Новини У Брюсселі обговорили відбудову України: ВАГ взяла участь  у засіданні Європейського альянсу 

У Брюсселі обговорили відбудову України: ВАГ взяла участь  у засіданні Європейського альянсу 

by [email protected]

Вчора на засіданні Європейського альянсу міст і регіонів щодо відбудови України Комітет регіонів ЄС спільно з європейськими та українськими асоціаціями місцевих і регіональних органів влади підвели річний підсумок діяльності Альянсу та предметно обговорили роль і місце українських областей та громад, а також регіонів країн — членів Євросоюзу у відбудові України. 

Відновлення має розглядатися широко, включаючи окрім фізичної реконструкції, економічне відновлення, інституційну розбудову та соціальну реінтеграцію населення. Тому формування стратегії та планів відновлення міст має відбуватися за активної участі громад.

Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник під час свого виступу зазначив, що Європейський альянс міст та регіонів для відбудови України за достатньо короткий час став мостом дружби між Комітетом регіонів ЄС європейськими та українськими асоціаціями місцевих і регіональних органів влади.

«Слід зазначити, що якщо на початку співпраці ми спілкувались щодо надання гуманітарної допомоги, то наразі акценти зміщуються в бік тісної взаємодії щодо відновлення економіки та відбудови», – зазначив Іван Слободяник.

Альянс в свою чергу  координуватиме спільні зусилля з містами і регіонами Європейського Союзу, які готові надати ресурси для підтримки ефективного та сталого відновлення України та сприятиме  політичному діалогу на місцевому та регіональному рівнях та наданню експертної підтримки з питань розбудови спроможності, ефективного врядування та технічної допомоги містам та регіонам в Україні.

Окремо було домовлено про підтримку з боку Асамблеї європейських регіонів налагодження механізму партнерства українських областей і регіонів країн — членів ЄС.

Читайте також