Головна Новини Список фермерів, які безкоштовно отримають насіння кукурудзи

Список фермерів, які безкоштовно отримають насіння кукурудзи

by Інна Тесленко

До Ініціативи AGRI-Україна від Програми USAID-АГРО приєдналась міжнародна компанія ТОВ “Лідеа Україна”, яка виділила понад 3 300 мішків насіння для агровиробників прифронтових та постраждалих територій.

Всеукраїнська асоціація громад у межах проєкту «Згуртовані громади», який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), доставлятиме насіння у логістичні хаби в областях. Його отримають 146 фермерів з Донецької, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Від сьогодні агровиробники, які подали заявки до Державного аграрного реєстру, отримуватимуть на зазначену під час реєстрації електронну адресу або номер телефону всю необхідну інформацію про місце і час отримання насіння.

Перевірити, чи є господарство у списку погоджених отримувачів, можна за номером заявки чи назвою підприємства за посиланням https://bit.ly/3xW4mBX 

Нагадаємо, що за договором, ТОВ «Лідеа Україна» передасть фермерам 3362 мішки насіння гібридів кукурудзи ЕС Мілорд, Гармоніум, ЕС Креатив на суму 14 121 014,70 грн.

***    

Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.  

***    

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)- це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.    

***    

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми  USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей  довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.    

Читайте також