Сільська медицина, субвенції і газ: збори Полтавського регіонального відділення ВАГ

by Ivan

Громади Полтавщини ділились досвідом та обговорювали свої проблеми під час зборів Полтавського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації громад. Йшлося про сільську медицину, енергетику і дотації з державного бюджету. 

Про це за підсумками зборів повідомив виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник:

«Переважно, громади Полтавщини успішні і заможні і можуть поділитись своїм досвідом з іншими. Є і проблеми (спільні для усього місцевого самоврядування в Україні). Одна з головних — сільська медицина, яка буквально перебуває на межі зникнення. Також проблеми комплексно-просторового планування, питання транспортування газу для області, в якій газ видобувається, необхідність методички для розуміння громадами, як правильно працювати із субвенціями (які документи, за яких умов і куди подавати)».

Також, за словами Івана Слободяника, Полтавщина має унікальний потенціал для туристів. Йдеться і про гастротуризм, і про еко-мандрівки.  

«Полтавщина це не тільки галушки. Це — опішнянський капусняк, качана каша, вареники з тереном, потрібки, борщ з грушами, баба шарпанина, шпондра і багато всього іншого. Про місцеву варенуху взагалі мовчу. Окрім гастротуризму, є ще екотуризм: унікальне екопоселення Старий Хутір з єдиним в Україні музеєм гончарства. Раджу відвідати і Полтавщину, і Опішнянську громаду. Закладаюсь, додому повертатись не захочете, бо Україні є чим заманити туристів», — наголосив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад.

© Всеукраїнська асоціація громад