Робота казначейства під воєнного стану та проблеми бюджетного та податкового законодавства, які зачіпають інтереси територіальних громад:  засідання Комітету ВАГ з бюджету та податкової політики

by lena

В межах відкриття Експертного простору відповідно до проекту “Згуртовані громади” за підтримки програми USAID – Агро відбулося засідання Комітету ВАГ з бюджету та податкової політики. Основними питаннями порядку денного стало обговорення Постанови КМУ від 9 червня 2021 р. № 590 “Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану”.

Учасники окреслили загальні питання даної постанови, проаналізували зміни, внесені до постанови під час військового стану, виявили проблеми застосування та висловили пропозиції щодо змін та доповнень до постанови.

Також на комітеті обговорили проблеми бюджетного та податкового законодавства, які зачіпають інтереси територіальних громад та є актуальними під час війни.

Учасниками комітету стали майже чотири десятки учасників, представників територіальних громад з усієї України. На комітеті також були присутні члени правління ВАГ. Також запрошено провідного експерта з питань бюджету та податкової політики Яніну Казюк.

За результатами засідання комітету окреслено подальші шляхи роботи комітету та напрямки законодавчих ініціатив в сфері бюджету та податкової політики для забезпечення належного функціонування органів місцевого самоврядування та відновлення України.

онлайн засідання Комітету ВАГ з бюджету та податкової політики

© Всеукраїнська асоціація громад