Реалізація та захист прав і свобод,  зокрема в частині інтересів органів місцевого самоврядування та територіальних громад, — Всеукраїнська асоціація громад підписала меморандум про подальшу співпрацю з Асоціацією Громадських радників.

Обидві організації вже мали успішний досвід співпраці — Асоціація Громадських радників стала надійним партнером в реалізації проекту «Громадська антирейдерська платформа» у партнерстві з Програмою USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». І підписання меморандуму стало своєрідним першим підсумком такої співпраці. 

Громадські радники — своєрідні експерти з різних сфер, які знають, як працює система правосуддя, які існують провайдери правової допомоги і може направити,  до якої інституції необхідно звернутись людям, щоб найшвидше й найякісніше отримати професійну правову послугу. Зараз Громадські радники пройшли тренінг і долучаються до правопросвітницької кампанії спільно з Всеукраїнською асоціацією громад. В громадах працюють, щоб повідомити мешканців про їхні права як землекористувачів.  

Меморандум підписали виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник та голова Асоціації Громадських радників Анатолій Левчук. Напрямки співпраці ВАГ та ОГР, відповідно до документу, наступні:

  •  спрощення доступу громадян до правової допомоги.
  • правопросвітницьких заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громад.
  •  соціологічні досліджень з вивчення потреб та рівня поінформованості населення в територіальних громадах в частині правової обізнаності.
  • обмін інформаційними матеріалами, 
  • посилення правової свідомості громад.
  • співпраця в рамках  Громадської антирейдерської платформи, у партнерстві з Програмою USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». 

Надалі ВАГ планує залучати громадських радників не лише до Антирейдерської платформи, а й до інших партнерських проектів. 

 

© Всеукраїнська асоціація громад