Головна Новини Понад 200 осіб Роганської громади отримають овочі  

Понад 200 осіб Роганської громади отримають овочі  

by Julia

Магдалинівська селищна рада передала у Роганську громаду Харківської області допомогу –  вантаж овочів, зокрема, майже 6 тон картоплі, 600 кілограмів моркви, а також 500 кілограмів буряку. Овочі до новорічного столу отримали люди, які вимушено покинули рідні домівки, рятуючись від окупантів, багатодітні сім’ї, родини, які потребують підтримки та вразливі групи населення.

Допомогу надано в рамках проєкту “Згуртовані громади”, який реалізує Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID АГРО. ВАГ здійснює перевезення вантажів у громади, які постраждали від російської агресії та деокуповані території, чим допомагає українцям відновлювати сільське господарство, продовжувати працювати в агросекторі та забезпечувати діяльність громади.

Представники Роганської громади висловили слова вдячності за овочеві набори на своїй сторінці у Фейсбук: «Щиро вдячні нашим друзям та партнерам з Магдалинівської громади Дніпропетровської області за тони дбайливо зібраних та переданих продуктів, без яких нам сьогодні було б дуже складно. Ваша підтримка та допомога є важливими в аспекті не лише готовності до зими, але й у наданні допомоги вразливим групам нашої громади і ВПО. Дякуємо за турботу про людей у важкий для нашої країни час. Все буде Україна!»

Магдалинівська громада, у свою чергу, отримала насіння овочів до посівної в рамках проєкту “Згуртовані громади” і тепер поділилась частиною врожаю з Роганською громадою. Це один з кращих прикладів згуртованості наших громад і української нації загалом. 

 Проект «Згуртовані громади» – це проект, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО стала одним із імплементаторів програми AGRI за такими напрямами: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

Читайте також