Підтримка медичних закладів у сільській місцевості – один із пріоритетних напрямків роботи Всеукранської ассоціації громад.

by prusuv

Всеукраїнська асоціація громад співпрацює з компанією Bayer і  має велику кількість успішних реалізованих проєктів на підтримку громадян.

Проєкт «Підтримка пунктів першої медичної допомоги у сільській місцевості»,  дав можливість оновити медичне обладнання та покращити матеріально-технічну базу 21 сільських закладів охорони здоров’я у 14 територіальних громадах.

Днями генеральний директор  Bayer в Україні – Олівер Гірліхс, менеджер компанії Bayer з корпоративної соціальної відповідальності та сталого розвитку  – Юлія Тірошко та заступник виконавчого директора  Всеукраїнської асоціації громад  – Надія Слюсарчик,  здійснили моніторінгову поїздку до Київської області  в Згурівську селищну територіальну громаду.

Фельдшерсько акушерський пункт села Усівка, Згурівської громади в рамках проекту отримав медичні меблі, автоматичні тонометр та термометр. Це обладнання дозволило покращити роботу закладу та надавати якісніші послуги людям. Моніторингова поїздка стала своєрідним підсумком реалізації проекту  «Підтримка пунктів першої медичної допомоги у сільській місцевості».

В рамках проекту громади отримали різне обладнання відповідно до своїх замовлень. Найчастіше це були: вимірювачі артеріального тиску, безконтактні термометри, пульсоксиметри, електрокардіографи, ваги для немовлят, ростоміри, сумки-укладки медсестри, медичні меблі тощо. Наразі заклади охорони здоров’я, які взяли участь у проекті, обслуговують майже 44 тисячі жителів сіл у Київській, Сумській, Чернігівській та Харківській областях..

Завдяки оновленню медичного обладнання підвищився рівень надання медичної допомоги в окремих селах, з’явилась можливість розширити обсяг медичних послуг, що можуть бути надані безпосередньо на місці, без потреби відвідування інших медичних закладів. Також, стало можливе відвідування на дому осіб з інвалідністю та тих людей, які не можуть самостійно пересуватись для надання їм медичної допомоги. Це покращило якість медичної допомоги та забезпечення більш ефективного функціонування медичної системи в сільських районах.  

Отримання сільськими закладами охорони здоров’я медичного обладнання дозволило та допомогло вчасно виявити проблеми зі здоров’ям населення, зокрема патології серцево-судинної системи, погіршення зору, підвищенням рівня цукру в крові та інші проблеми.

 Підтримка медичних закладів у сільській місцевості – один із пріоритетних напрямків роботи ВАГ і реалізація проєкту дає можливість покращити рівень медичного обслуговування у певних селах.

Всеукраїнська асоціація громад продовжує співпрацю з міжнародної компанією Bayer, яка неодноразово допомагає українцям та громадам нашої держави в сферах охорони здоров’я та сільського господарства.

© Всеукраїнська асоціація громад