Миколаївська облдержадміністрація підписала меморандум про співпрацю з Міністерством агрополітики і продовольства та Всеукраїнською асоціацією громад. Мета документа — консолідувати зусилля в реалізації ключових змін в аграрному секторі та місцевому самоврядуванні. Йдеться про реформи децентралізації, податкової та відкриття ринку землі.

Миколаївщина стала одинадцятим регіоном, який долучився до підписання меморандумів про співпрацю та комунікацію. Ключовий інструмент, який дає документ громадам – швидка і якісна комунікація з усіма гілками влади стосовно будь-яких викликів в процесі реалізації реформ. Постійний зв’язок з представниками уряду і профільними громадськими асоціаціями дозволять швидко і якісно реагувати на те, що непокоїть громади.

Як зауважив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник, — швидкий і якісний зв’язок потрібен не лише громадам, а й міністерству та профільним асоціаціям. 

«Вчасна реакція і оперативне вирішення будь-яких проблем, з якими на місцях стикаються люди — важливий для реалізації реформи децентралізації та земельної. Усі зацікавлені в успішному розвитку і села і сьогодні ми започаткували ще один ефективний інструмент такого розвитку», — наголосив Слободяник.

© Всеукраїнська асоціація громад