Конференція «Створення можливостей, посилення імпульсу: трансформаційна реконструкція міст  та селищ в Україні».

by Непом'ящий Микола

6-7 березня в Берліні відбулася підготовча конференція: «Створення можливостей, посилення імпульсу: трансформаційна реконструкція міст та селищ в Україні» в якій від Всеукраїнської асоціації громад взяв участь Володимир Дробітько, голова Дніпропетровського обласного відділення, член Правління ВАГ, Магдалинівський селищний голова.

Цей захід відбувся в рамках Ukrainian Recovery Conference (URC) та є основою для майбутньої Конференції з відновлення України, яка відбудеться 11-12 червня 2024 року в Берліні.

Учасниками конференції були представники міністерств України та Німеччини, представники українських громад, громадських обʼєднань, експерти, архітектори та інші фахівці з розбудови та розвитку міст, житла та сталого будівництва для відбудови України. 

Під час заходу відбулися відверті та тривалі діалоги щодо пріоритетів та основних викликів для наших німецьких та українських партнерів. Німецькими партнерами були представили кращі практичні кейси щодо розвитку міст та містечок, програм які десятиліттями працюють для розвитку інфраструктури як в містах так і невеликих містечках. Обговорювали механізми стратегічних документів для українських громад, які будуть основою для загальнодержавної Програми по відбудові України.

© Всеукраїнська асоціація громад