Головна Новини Фермери з постраждалих громад безкоштовно отримають насіння соняшника

Фермери з постраждалих громад безкоштовно отримають насіння соняшника

by Інна Тесленко

У межах ініціативи AGRI-Україна від USAID агровиробники із прифронтових та деокупованих регіонів безкоштовно отримають насіння соняшника компанії Lidea Seeds Україна, з якого зможуть виростити та поставити на ринок щонайменше 24 тис. тонн соняшника.

За попередніми прогнозами, виторг фермерів може сягнути приблизно 360 млн грн, що сприятиме відновленню агровиробництва в постраждалих від війни громадах.

Насіння соняшника у різні області доставляє Всеукраїнська асоціація громад, реалізуючи за сприяння Програми USAID АГРО проєкт «Згуртовані громади».

Передадуть його тим аграріям, які подавались через Державний аграрний реєстр на одержання насіння кукурудзи, але так і не змогли отримати через велику кількість заявників. Тож насіннєва компанія вирішила надати додаткову допомогу з наявних запасів.

Отримати насіння зможуть аграрії, які обробляють від 5 до 500 га у Дніпропетровській, Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Кожен фермер, якому не вистачило насіння кукурудзи, зможе отримати до 40 посівних одиниць соняшника. Подавати нову заявку до Державного реєстру не потрібно, організатори самі контактуватимуть з пропозицією до тих, хто подавали заявки.

Загалом компанія Lidea Seeds Україна за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України передасть аграріям із найбільш постраждалих від війни областей 2858 посівних одиниць насіння соняшника.

Оновлено:

Затверджений список отримувачів ТУТ

Довідка:
Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.
***
Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.
***
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

Читайте також