Вінницька облдержадміністрація підписала меморандум про співпрацю з Всеукраїнською асоціацією громад та Міністерством аграрної політики і продовольства. Документ покликаний консолідувати зусилля в реалізації ключових змін в аграрному секторі та місцевому самоврядуванні і налагодити якісну комунікацію між місцевим самоврядуванням, профільними асоціаціями та міністерством для ефективного втілення реформ децентралізації, податкової та відкриття ринку землі.

 

Вінницька ОДА — вже 14-та область, де підписані аналогічні документи про співпрацю. Як зазначив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник, зараз громади стикаються з чималими викликами і їм потрібні інструменти для подолання цих викликів.

 

«Децентралізація і земельна реформа — не лише нові можливості, а й виклики. Долати їх треба разом.  Такі меморандуми перш за все — інструмент  комунікації. А вона потрібна усім гілкам влади для вчасної і ефективної реакції на все, що непокоїть людей на місцях».

 

 Підписання меморандуму про співпрацю відбулось у межах робочої поїздки міністра агрополітики Романа Лещенка на Вінниччину. Де урядовець також підбив підсумки садівничого сезону і обговорив державну підтримку галузей садівництва й переробки, проблеми галузі та шляхи їх вирішення.  

 

© Всеукраїнська асоціація громад