«Агросектор 2022-2023: Стратегія виживання». У Києві відбудеться П’ятий Агрополітичний форум

by lena

Як виживати аграріям під час воєнного стану, які кроки підтримки треба чекати від держави, яка допомога потрібна фермерам – ці та інші питання розглядатимуть на агрополітичному форумі. Організовують форум – Всеукраїнська асоціація громад, Всеукраїнський Конгрес Фермерів за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО. 

Захід відбудеться 7 жовтня 2022 року о 15:00

 Учасниками заходу стануть представники законодавчої та виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, голови територіальних громад, представники агробізнесу, фермери, науковці, експерти. 

Зокрема слово матимуть: Олександр Корнієнко, Перший заступник голови Верховної Ради України, Олександр Гайду, Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Микола Сольський, Міністр аграрної політики та продовольства України, Тарас Висоцький, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Мустафа Найєм, Заступник Міністра інфраструктури України, Валерій Ткачов, заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці», Олександра Василенко, спецпредставник з питань гуманітарної допомоги та санкційної політики Міністерства закордонних справ України, Дмитро Соломчук, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Мар’ян Заблоцький, Голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Сергій Кубах, керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО, Олег Нів’євський, Віцепрезидент з економічної освіти Київської школи економіки. 

Для участі у форумі та отриманні посилання на онлайн, необхідно заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/WUWQ7QQ3mff289cg7 

Агрополітичний форум започаткований у 2019 році, як експертний майданчик для обговорення найактуальніших питань аграрного сектору країни. З того часу було проведено чотири форуми, присвячені наступним темам: «Земельна реформа. Децентралізація: чого очікувати?», «Державна підтримка аграрного сектору 2020», «Аграрний сектор в умовах пандемії», «Фінансові інструменти аграріїв і земельна реформа».

programa_07-10-2022onovlena

© Всеукраїнська асоціація громад