7 кроків забезпечення укриття учасників освітнього процесу

by lena

Державна служба України з надзвичайних ситуацій розробила алгоритм дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, органів управління освітою, керівників закладів освіти щодозабезпечення укриття учасників освітнього процесу у фонді захисних споруд цивільного захисту (далі: ЗСЦЗ). 

7 кроків організації роботи має позитивно вплинути на рівень захищеності учасників освітнього процесу (дітей, учнів, студентів, педагогів, обслуговуючого персоналу тощо), а головне, – зберегти життя та здоров’я майбутнього нації – дітей.

КРОК 1. Проведення інвентаризації (уточнення) об’єктів наявного фонду захисних споруд цивільного захисту (ЗСЦЗ), що можуть бути використані для організації укриття учасників освітнього процесу.

КРОК 2. Визначення потреб фонду ЗСЦЗ з урахуванням фактичного стану наявних ЗСЦЗ (неготові та непридатні ЗСЦЗ не враховуються як такі, що може бути використано для укриття учасників освітнього процесу).

КРОК 3. Задоволення потреб фонду ЗСЦЗ. Обстеження та взяття на облік підземних і наземних будівель і споруд для встановлення можливості їх використання для укриття населення як споруда подвійного призначення (далі: СПП) та найпростіше укриття (далі: НУ).

КРОК 4. Організація обліку фонду ЗСЦЗ. Документальний облік ЗСЦЗ у паперовій та електронній формах.

КРОК 5. Реалізація організаційних та практичних заходів щодо приведення ЗСЦЗ у готовність до використання за призначенням, їх подальшого утримання.

КРОК 6. Розподіл учасників освітнього процесу по наявним спорудам фонду ЗСЦЗ з урахуванням їх місткості, стану готовності та розташування на місцевості (з урахуванням нормативних радіусів збору навколо таких споруд).

КРОК 7. Інформування учасників освітнього процесу щодо місць розташування споруд фонду ЗСЦЗ, правил їх зайняття та поведінки у них, дій у разі раптового початку бойових дій.

62e24672cfb4f560423436

Детальніше з алгоритмом дій щодозабезпечення укриття учасників освітнього процесу у фонді ЗСЦЗ можна ознайомитись за посиланням.

З рекомендаціями Міністерства освіти і науки щодо організації укриття можна ознайомитись за посиланням.

© Всеукраїнська асоціація громад