Задачі, напрями, пріоритети: виїзне засідання правління ВАГ

by lena

В Татарові, Івано-Франківської області – розпочало роботу виїзне засідання правління Всеукраїнської асоціації громад. 

Учасниками затверджені пріоритети діяльності ВАГ до кінця 2022 року. 

Зібрання проходить на базі Ворохтянської громади, де селищний голова Дзем’юк Олег –  є головою Надвірнянського районного відділення асоціації Івано-франківської області. Частині колег вдалося прибути на виїзне засідання, інші долучилися онлайн. Програмою засідання передбачено, також, відвідування сусідніх громад для обміну досвідом і спілкування учасників. 

Першочергово, домовились створити комітет з питань життєдіяльності громад під час війни.  Цьому питанню приділили особливу увагу – враховуючи ситуацію з окупованими, деокупованими територіями, громадами що перебувають на лінії зіткнення та на кордонах. Обговорили, зокрема, питання укриттів для шкіл та дитсадків. Торкнулися і питання взаємодії між військово цивільними адміністраціями і органами місцевого самоврядування.

Виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник наголосив: 

“Окремою важливою темою стало обговорення реформи охорони здоров’я. Ця тема сьогодні гостро стоїть для громад, оскільки відбуваються зміни які не сприяють покращенню медичного обслуговування, особливо в сільських і віддалених громадах”

308439878_467838205400522_6880974139200847777_n

 Увагу приділили і  Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування»,  зокрема тим обмеженням які закладені законопроектом.  Домовилися сформулювати позицію по конкретних пунктах до 1-го читання і висловити позицію –  що асоціація підтримує, а що ні. Обговорили також інші важливі питання діяльності ОМС.

Крім того,  Правління ВАГ ухвалило рішення щодо подачі заявки на вступ до організації “European Rural Community Alliance”з представництвом в сільському Європейському парламенті.

© Всеукраїнська асоціація громад