Головна Новини “Згуртовані громади”: Як зростає ріпак на Чернігівщині

“Згуртовані громади”: Як зростає ріпак на Чернігівщині

by Інна Тесленко

Минулого року фермери із 6 деокупованих та прифронтових областей безкоштовно отримали насіння ріпаку в межах ініціативи AGRI-Україна від Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.

Посівний матеріал надала компанія @Bayer Ukraine, доставку забезпечила Всеукраїнська асоціація громад в межах проєкту «Згуртовані громади».

‍‍Серед отримувачів – ПРАТ «Агрофірма Іржавецька Носівської ОТГ на Чернігівщині.

Як розповіла представниця господарства Ольга Бровко, таку допомогу вони отримали вперше. У результаті змогли засіяти ріпаком 550 га і очікують близько 40 центнерів врожаю.

«В умовах війни підтримка фермерів, малих підприємств дуже важлива. Завдяки злагодженій роботі аграрії роблять вагомий внесок в економіку країни, щоб перемога ставала ближче», – переконана Ольга.

Вона розповіла, що у 2022 році їхня громада і господарство потрапили в окупацію.

«Це був важкий для нас всіх період. З усіх сторін нас оточували російськи танки і ми не знали, як далі будемо працювати в таких умовах. Більше того, після виходу росіян ми побачили, що багато гектарів врожаю були сильно пошкоджені. Але сьогодні, попри всі складнощі війни, ми працюємо далі. У нас в колективі близько 50 людей. Усі разом ми хочемо, щоб якнайшвидше настала перемога, щоб економіка працювала стабільно, а поля були багаті на врожаї, щоб вони потрапляли до Америки, Європи Африки, як було до війни», – підсумувала Ольга Бровко.

https://www.facebook.com/share/v/qZVUzNcSLF9b7TB5

Читайте також