Всеукраїнська асоціація громад відкрила представництво у Брюсселі

by [email protected]

У столиці Європейського Cоюзу Брюсселі відбулось відкриття представництва Всеукраїнської асоціації громад. Відтепер ВАГ буде мати можливість активно просувати інтереси громад України в інституціях ЄС.

Нещодавно Європейський комітет регіонів запропонував відкрити представництво Всеукраїнської асоціації громад в Брюсселі задля налагодження взаємодії між представниками місцевої та регіональної влади України та ЄС, кращого розуміння перспектив міжнародного співробітництва та регіональної політики ЄС, її ключових елементів, принципів та концепцій. 

14 квітня, в рамках робочої та навчальної поїздки виконавчого директора ВАГ Івана Слободяника до столиці Бельгії, відбулось офіційне відкриття європейського офісу асоціації в приміщенні Комітету регіонів ЄС.

«Це є важливим кроком, і ми очікуємо підтримку Комітету регіонів та продуктивну співпрацю з ним. Це дозволить нам краще зрозуміти, як працюють інституції ЄС, допоможе налагодити взаємодію з асоціаціями місцевого самоврядування країн ЄС, пряме міжмуніципальне співробітництво, брати участь у формуванні  нової аграрної та сільської політики в рамках процесу євроінтеграції України, переймаючи  досвід роботи муніципальних та аграрних об’єднань ЄС», – зазначив Іван Слободяник.

© Всеукраїнська асоціація громад