Головна Новини Відбулись збори Дніпропетровського обласного відділення ВАГ

Відбулись збори Дніпропетровського обласного відділення ВАГ

by Інна Тесленко

23 травня в селищі Петриківка відбулись збори представників Дніпропетровського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад, де взяли участь понад 50 учасників, зокрема представники з майже 30 громад Дніпропетровщини.

Учасники заходу обговорили такі питання:

  1. Практичні кейси в громадах щодо реінтеграції ветеранів та ветеранок до цивільного життя, створення в громадах ветеранських просторів, громадських обʼєднань, реабілітаційних просторів тощо;

Практичні заходи презентувала голова Петриківської громади Наталія Коваленко разом зі своєю командою. Водночас учасники зборів мали можливість відвідати ветеранський простір та поспілкуватися з учасниками бойових дій щодо його функціювання в громаді.

Зі свого боку, представниці ГО VETERAN HUB представили проєкти щодо психологічної підтримки ветеранів, сімей загиблих воїнів, пошуку роботи для ветеранів, грантової підтримки тощо.

  • Актуальні питання щодо розробки місцевих планів поводження з тимчасово переміщеними особами в громадах.
  • Разом з представниками  ДП «Харківської Державної лісовпорядної експедиції» та Південо-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства обговорили актуальні питання покрокового плану для органів місцевого самоврядування щодо утримання та збереження лісосмуг та лісових масивів, які знаходяться в комунальній власності.

Читайте також