Головна Новини ВАГ доставила продуктові набори мешканця Сіверської громади на Донеччині

ВАГ доставила продуктові набори мешканця Сіверської громади на Донеччині

by Інна Тесленко
Whatsapp Image 2024 08 15 At 11.53.37 (1)

Всеукраїнська асоціація громад у межах ініціативи «Згуртовані громади», яку реалізує разом з Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО, забезпечила доставку допомоги мешканцям незламної Сіверської громади Бахмутського району Донецької області.

Зокрема, з Умані (Черкаська область) до Краматорська (Донецька область) передали продуктові набори у кількості 2640 шт. (33 палети, близько 18,5 тонн). Завдяки співпраці з Благодійною організацією «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЗБЕРЕЖИ УКРАЇНУ!» їх роздадуть мешканцям громади.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну ця громада стала однією з багатьох, яка постраждала від військової агресії.

Громада знаходиться за 7-10 км до лінії зіткнення, 40% житлового фонду пошкоджено, 60% житлового фонду зруйновано повністю, населення що залишається мешкати безпосередньо в зоні активної фази бойових дій становить 860 осіб, з них 516 осіб похилого віку, 82 особи з інвалідністю, 21 внутрішньо переміщена особа.

Через постійні ракетно-артилерійські обстріли та руйнування громади до більш безпечних територій України переїхали: 3614 осіб, з них 226 осіб з інвалідністю, 769 дітей, 1134 особи похилого віку, 14 дітей сиріт, 4 дитини загиблих Захисників та Захисниць України, 1 ДБСТ (Дитячий будинок сімейного типу), 34 багатодітні сімʼї.

Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

 ***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.

 ***

 Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

Читайте також