Головна Новини Успішні практики з ветеранської політики: Досвід Коблівської громади

Успішні практики з ветеранської політики: Досвід Коблівської громади

by Інна Тесленко
459305778 1711307826356362 5881392188437093325 N

На території Коблівської територіальної громади, у «Центрі життєстійкості», активно реалізується проєкт «Сімейна адаптація та психосоціальне відновлення, ветеранів та їхніх родин».

Його мета – підвищення ефективності соціальної політики та наданні соціальних послуг через цільове навчання, експертну підтримку та консультації для подальшої роботи над планами надання доступних послуг та моніторингом системи зворотного зв’язку з клієнтами.

Проєкт спрямований на підвищення спроможності роботи Центру життєстійкості до роботи з ветеранами та залучення до роботи активних представників ветеранської спільноти.

C3db623542b06b79fcdd0e0cd0062c36

Тут планують надавати такі послуги:
– розробка та проведення 4 тренінгів офлайн та 4 тренінгів онлайн для команди та залучених активістів;
– прогнозування потреб ветеранських родин у психосоціальних послугах з використанням методу Кабінетного дослідження структури громади, статистичних даних та документації;
– розробка та розміщення на спільному інтернет-ресурсі «Бази знань», що буде постійно оновлюватись, з метою надання більш ефективної та якісної консультативної послуги ветерана та членам їх сімей;
– підсилення матеріально-технічної бази ресурсів «Центру життєстійкості».

Проєкт «Сімейна адаптація та психосоціальне відновлення ветеранів, ветеранок та їхніх родин» реалізує ГО”Жіночі ініціативи України” за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Загалом Коблівська громада об’єднує 12 населених пунктів, де мешкає 7672 громадян. Кількість ветеранів та демобілізованих осіб становить 302, кількість сімей загиблих воїнів та безвісти зниклих – 35.

Читайте також