Представники ВАГ взяли участь у роботі круглого столу щодо міжнародного міжмуніципального партнерства

by [email protected]

Досвідом ефективної роботи з міжнародними партнерами поділився Олег Вольський, Жовківський міський голова Жовківського району Львівської області, який представляв ВАГ на засіданні круглого столу “Особливості правового регулювання вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві”. На заході, що відбувся 15 жовтня у м. Яворів, Олег Вольський розповів про приклади успішної співпраці та наголосив, що Жовківська громада є одним з лідерів з укладення угод міжнародного співробітництва не лише у Львівській області, а й в Україні.

“Сьогодні ми маємо партнерів у Польщі, Литві, Німеччині, Італії, Франції, співпрацюємо з мерами деяких міст США та Великобританії. З початком повномасштабної війни наша громада стала великим гуманітарним хабом, у тому числі завдяки закордонним партнерам”, – зазначив  він.

Також Олег Вольський поінформував учасників про роботу ВАГ за напрямом міжнародної співпраці та про підтримку Всеукраїнською асоціацією громад законопроєкту 9450.

“Ми виступаємо за розширення можливостей органів місцевого самоврядування у міжнародному співробітництві. Ми сьогодні не повинні втрачати жодного партнера. Підтримуючи ідею транскордонного співробітництва на рівні місцевих громад, ВАГ нещодавно відкрила офіс в Брюсселі. Також ВАГ в рамках проекту “Згуртовані громади” успішно співпрацює з USAID Агро”, – розповів Жовківський міський голова.

Від імені Всеукраїнської асоціації громад він висловив вдячність профільному Комітету ВРУ за зусилля щодо розширення можливостей громад у питаннях міжнародної співпраці та повідомив, що ВАГ, з урахуванням результатів круглого столу, сформулює свої пропозиції з цих питань, у т.ч. до законопроєкту №9450.

© Всеукраїнська асоціація громад