Насіння перемоги для України

by prusuv

Всеукраїнська асоціація громад разом з USAID  АГРО у координації з Мінагрополітики, насіннєвими  компаніям, а також з Новою поштою у межах проекту «Згуртовані громади» продовжила  програму з безкоштовного забезпечення насінням постраждалих від війни громад та вимушених переселенців. 

У межах ініціативи АГРІ-Україна USAID забезпечить понад 200 тис. постраждалих від війни домогосподарств насінням овочів. До реалізації цього проекту вже долучилися компанії Bayer, Gowan Seeds, Enza Zaden, Syngenta,  які разом пожертвували 10 тонн насіння овочів: моркви, кабачків, дині, томатів, перцю, капусти, цибулі, огірків та цукрової кукурудзи.

Насіння буде розподілено серед мешканців звільнених та прифронтових територій, а також вимушених переселенців та соціально незахищених верств населення (багатодітних, малозабезпечених сімей тощо) з інших регіонів України. Ця допомога дасть можливість домогосподарствам виростити близько 70 000 тонн овочів.

Розподіл насіння буде здійснюватися через сільські та селищні ради під координацією Всеукраїнської асоціації громад.

Як зазначив  Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник:  “Щоб підтримати стійкість українських сімей у прифронтових та деокупованих громадах, в рамках  проєкту “Згуртованні громади”  долучилися   міжнародні партнери.  Перша партія насіння доправленна до Херсонської та Запорізької областей. Ініціатива “Насіння перемоги” – це про надію на завтрашній день та віру в Перемогу України!”

Така ж ініціатива з підтримки домогосподарств була реалізована навесні 2023 року. Тоді Всеукраїнська асоціація громад в рамках проекту «Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID АГРО безкоштовно передала 530 кг насіння моркви від Bayer та ще 10 280 кг насіння овочів від міжнародних компаній.  Понад 50 000 домогосподарств з 391 громаді  скористалися цією ініціативою та виростили понад 58 000 т овочів для забезпечення своїх родин.

***

Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)- це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.

***

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми  USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей  довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

© Всеукраїнська асоціація громад