Головна Новини На Житомирщині відбулись відкриті збори обласного відділення ВАГ за участі голів громад чотирьох сусідніх областей

На Житомирщині відбулись відкриті збори обласного відділення ВАГ за участі голів громад чотирьох сусідніх областей

by Інна Тесленко

У Звягелі відбулись відкриті збори Житомирського обласного відділення ВАГ, де взяли участь уповноважені представники понад 20 громад області, а також представники ще трьох обласних відділень Асоціації.

Зокрема, лідери 11 громад з Рівненщини, двох громад з Волині та однієї громади з північної Хмельниччини, а також регіональні координатори ВАГ у Волинській та Рівненській областях. Виконавчу дирекцію ВАГ на зборах представляв директор з розвитку – заступник виконавчого директора ВАГ Ігор Абрам’юк.

У межах заходу учасники обговорили ключові питання діяльності ОМС, пріоритети та напрями роботи відділень. Представник дирекції означив та детально роз’яснив позицію ВАГ стосовно найбільш важливих законопроєктів.

Лідери громад в ході дискусії виявили спільні проблеми, характерні для більшості поліських територій. Зокрема, найбільш гарячою виявилася дискусія навколо нинішніх ініціатив з “реформування” лісової сфери – місцеве самоврядування має серйозні й небезпідставні застереження щодо обраного шляху трансформування цієї критично важливої для усього Полісся галузі. Домовились про значну активізацію участі фахівців поліських ОМС у Комітеті ВАГ з питань лісокористування – асоціація має вжити всіх можливих заходів, аби запобігти негативним сценаріям подальшого розвитку подій.

Учасники зборів детально обговорили необхідність активізації діяльності обласних відділень: формування рад відділень (у складі членів Правління та голів районних відділень), самостійної організації обласних та міжобласних заходів, налагодження взаємодії відділень з обласними та районними державними адміністраціями і радами.

Важлива дискусія відбулася навколо питань інституційного розвитку ВАГ, а також загалом щодо системи асоціацій ОМС в Україні, механізмів їх взаємодії з метою формування єдиного голосу місцевого самоврядування.

“Асоціація є членською організацією, а тому наша спроможність впливати на державну політику напряму залежить від кількості та активності членів асоціації. Обласні відділення можуть і повинні взаємодіяти на обласному рівні і без участі Києва, ради обласних відділень мають колективно вирішувати найважливіші питання організації їх діяльності. Дирекція поновлює розпочату ще до повномасштабної війни роботу з активізації діяльності відділень та буде надавати всіляку допомогу відділенням у налагодженні їхньої роботи, а також спонукати відділення до взаємодії між собою”, – зазначив Ігор Абрам’юк.

Читайте також