Головна Новини На Дніпропетровщині відбулись відкриті Збори обласного відділення ВАГ за участі голів громад із різних областей

На Дніпропетровщині відбулись відкриті Збори обласного відділення ВАГ за участі голів громад із різних областей

by Інна Тесленко
Img 3308

У Булахівці на Дніпропетровщині пройшли відкриті збори обласного відділення ВАГ, де взяли участь уповноважені представники громад області, а також інших областей: Запорізької, Харківської та Донецької.

Серед актуальних питань порядку денного – робота Дніпропетровського обласного відділення ВАГ. За словами Дніпропетровського обласного відділення ВАГ, Магдалинівський селищний голова Володимира Дробітька, відділення збільшує представництво в Асоціації, вже 37 громад є її членами, серед яких не лише сільські та селищні, але й міські ради. Наразі триває робота з формування активної команди в регіоні, яка б представляла інтереси громад, цілих районів на рівні Асоціації.

Виконавчий директор Асоціації Іван Слободяник під час Зборів детально роз’яснив позицію ВАГ стосовно найбільш важливих законопроєктів, які наразі на порядку денному Верховної Ради.

Img 3296

Зокрема, про особливості прийняття рішень сільськими, селищними, міськими радами на період дії воєнного стану; про позбавлення територіальних громад права розпоряджатись землями лісогосподарського призначення; про вдосконалення правового регулювання інституту старост та його діяльності в умовах воєнного стану і не тільки.

Окрім того, заступник виконавчого директора ВАГ Ігор Абрам’юк звернув увагу на ключові питання діяльності ОМС, пріоритети та напрями роботи обласних відділень.

Він зазначив, що шлях розвитку Асоціації один – підсилюватись на різних рівнях, активно працювати на місцях. І якраз цього року ВАГ почала активно відновлювати роботу з обласними відділеннями.

Читайте також