Громади – ветеранам. Жовтоводська громада на Дніпропетровщині долучилась до стратегічних сесій

by Julia

У Жовтоводській громаді відбулась чергова стратегічна сесія в рамках проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики» за експертної участі Всеукраїнської асоціації громад та ГО “Простір можливостей” і за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Керуюча справами виконавчого комітету Жовтоводської міської ради Таміла Гунько підкреслила:

“Дуже насичений захід, необхідний і станом на сьогодні вкрай важливий. Ми підписали тристоронній меморандум про подальшу співпрацю між Всеукраїнською асоціацією громад, ГО “Простір можливостей” та Жовтоводською міською радою і будемо надалі реалізовувати спільні ініціативи”.

Начальник відділу охорони здоров’я Жовтоводської міської ради Валентина Бока поділилась думками щодо стратегічної сесії у громаді та подякувала експертам за їхню роботу.

Дуже корисна та актуальна тема піднімалася на сесії. Особливо актуальними стали практичні заняття, у фокус-групах були відпрацьовані питання, які є проблемними для нашої громади. Шляхи їх вирішення стануть основою для написання Стратегії громади по роботі з нашими Захисниками. Я сама дружина військового. Мені ця тема актуальна. Дякую. Очікуємо майбутніх зустрічей”.


Після завершення стратегічних сесій у 10 пілотних громадах, розпочнеться навчання для не менш як 100 представників ОМС. До участі в навчанні буде запрошено ті громади, які активно займаються пошуком вирішення питань ветеранів на місцевому рівні. Водночас, продовжується активна робота Комітету ВАГ з питань ветеранів, яка націлена на сприяння підвищенню ефективності ветеранської політики на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Для тих громад, які ще не ознайомились з інформаційно-навчальними матеріалами наших партнерських організацій,  надаємо посилання: 

  1. на методичний посібник по створенню Ветеранського простору, розроблений нашими партнерами ГО “Простір можливостей”. Посилання на посібник: __https://pm.in.ua/wp-content/uploads/2023/11/Metodychnyj_posibnyk_SHHo_take_veteranskyj_prostir_ta_yak_jogo_stvoryty.pdf?fbclid=IwAR0uR5IJ7HPF-VAToXdrEYetWLNVqoV1IX3Hg6bDx7oHiQTOr2QIfAnn9Bw 
  1. ГО “Правозахисний центр для військовослужбовців “Принцип” створили правовий навігатор. А також провели дослідження “Соціальні послуги для ветеранів та ветеранок у громадах: виклики та потреби”, з повним текстом можна ознайомитися тут. 

© Всеукраїнська асоціація громад