Громади – ветеранам. ВАГ продовжує брати участь у стратегічних сесіях. Цього разу — Терешки, Полтавщина

by Julia

Вже восьма пілотна громада зустріла у себе експертів Всеукраїнської асоціації громад та ГО “Простір можливостей”, щоби через стратегічні сесії напрацювати ефективні механізми роботи з ветеранами та їхніми родинами на місцевому рівні. Цього разу стратегування відбулося у Терешківській сільській громаді на Полтавщині в рамках проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики», який ВАГ реалізовує у партнерстві з ГО “Простір можливостей” за фінансової  підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Під час стратегічної сесії Терешківський сільський голова Віталій Турпітько підписав тристоронній меморандум про співпрацю з Всеукраїнською асоціацією громад та ГО “Простір можливостей”.

“Меморандум про співпрацю – підписано. Прийняли рішення про написання Стратегії розвитку громади з даного питання. Відпрацьовуємо варіант створення ветеранського простору за мінімальним та максимальним алгоритмом”.

В.о. директора комунального закладу “Центр розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики” Юлія Авраменко зазначила:

Провели комплексне стратегування щодо визначення пріоритетних потреб ветеранів і ветеранок та пошуку найбільш ефективних інструментів їх реалізації. Обговорили перспективу пілотних проектів, орієнтованих на реалізацію ветеранської політики та створення ветеранського простору. Було чимало дискусії, обговорень конкретних кейсів від Оксани Коляди та Ярослава Павловського, які ми неодмінно використаємо”.

Стратегічні сесії у громадах покликані сприяти розробленню комплексних місцевих рішень для активної реінтеграції ветеранів, ветеранок, підтримки їхніх сімей, що включатимуть плани розвитку громад з урахуванням ветеранського компоненту, міські цільові програми підтримки ветеранів. Попереду — очні інформаційно-навчальні заходи, де не менш як 100 представників ОМС (старости, працівники ЦНАПів, інші працівники ОМС, яким доручено роботу з ветеранами) пройдуть спеціалізоване навчання з тематики реінтеграції ветеранок і ветеранів, підтримки їхніх сімей.

© Всеукраїнська асоціація громад