Громади – ветеранам. ВАГ долучилася до стратегічної сесії та підписала Меморандум про співпрацю з Білоцерківською міською радою

by prusuv

Всеукраїнська асоціація громад продовжує реалізацію проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики», у партнерстві з ГО “Простір можливостей” за фінансової  підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. В рамках проєкту виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник підписав тристоронній меморандум про співпрацю з ГО “Простір можливостей” та Білоцерківською міською радою і підкреслив:  

“Для мене особисто особливо трепетно бути в цьому залі, оскільки з Білою Церквою пов’язано багато мого життя. Ця робота з Оксаною Колядою, для мене дуже важлива, тому що кожен з нас працює в цьому напрямку. Робота з ветеранами починається вже з часу їхньої служби в Збройних Силах чи інших військових формуваннях, і кожен з нас має унікальний досвід. Ми обмінювалися цим досвідом з іншими громадами, і зараз ви, як пілотні громади, станете прикладом для всієї країни. Наша мета – передати цей досвід іншим громадам, щоб вони також могли розробити власні ветеранські програми. Я впевнений, що громади, які першими створять ці програми, отримають більший доступ до донорських програм для роботи з ветеранами. Ми готові співпрацювати з вами і надати допомогу з пошуком грантів та інших можливостей для розвитку Білоцерківської громади”.

У рамках підписаного Меморандуму сторони домовились про низку важливих питань, які спрямовані на покращення життя та розвиток громад, зокрема: сприяння подальшій децентралізації, комплексному впровадженню реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, формуванню ефективного місцевого самоврядування в громадах тощо.

Директорка проєктів ГО “Простір можливостей” Оксана Коляда висловила подяку ВАГ та Білоцерківському міському голові  – Геннадію Дикому за підписання Меморандуму. Вона відзначила важливість підготовки фахівців з соціальної сфери, спеціалізованих кар’єрних радників та інших спеціалістів, які працюють з ветеранами: “ГО “Простір Можливостей” вже має тренінгові центри у Києві та інших обласних центрах, де готує фахівців з різних галузей для роботи з ветеранами. Маю надію, що Біла Церква долучиться до Коаліції ветеранських просторів та отримає фінансову підтримку для реалізації важливих проєктів. Спільними зусиллями ми можемо зміцнити місцеве самоврядування та надати належну підтримку нашим  ветеранам та їх родинам”.

Стратегічні сесії у рамках проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики» покликані сприяти розробленню комплексних місцевих рішень для активної реінтеграції ветеранів, ветеранок, підтримки їхніх сімей, що включатимуть плани розвитку громад з урахуванням ветеранського компоненту, міські цільові програми підтримки ветеранів. Попереду — очні інформаційно-навчальні заходи, де не менш як 100 представників ОМС (старости, працівники ЦНАПів, інші працівники ОМС, яким доручено роботу з ветеранами) пройдуть спеціалізоване навчання з тематики реінтеграції ветеранок і ветеранів, підтримки їхніх сімей.

© Всеукраїнська асоціація громад