Головна Новини Допомога вимушеним переселенцям Якимівської громади, які тимчасово проживають у Запоріжжі.

Допомога вимушеним переселенцям Якимівської громади, які тимчасово проживають у Запоріжжі.

by Непом'ящий Микола

Маківська громада з Хмельниччини  та Якушинецька громада з Вінничини передали по 2,5 тонни продуктів харчування для вимушених переселенців Якимівської громади, які тимчасово проживають у м. Запоріжжя.

Всеукраїнська асоціація громад продовжує здійснювати перевезення у прифронтові та деокуповані громади, а також для вимушених переселенців в рамках проекту “Згуртовані громади”, який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО). 

Яблука, картоплю, різні овочі, крупи, макарони, цукор і навіть такі смаколики як мед, кава, чай у Запоріжжя передали жителі Якушинецької громади, яка розташована на логістичному шляху біля міста Вінниця.

«Війна – це наша спільна біда. Тому ми завжди ділимося чим можемо з тими, хто потребує допомоги. Ми і раніше передавали допомогу у Запоріжжя через Якимівську селищну раду, а також і в інші громади Запорізької та Херсонської областей. Ми знаходимось у більш безпечному місці, а тому вважаємо за свій обов’язок допомогти тим, хто у небезпеці.» – говорить Василь Романюк, Якушинецький сільський голова.

Також цього разу до справи долучилися Шатавський ліцей, Слобідкорахнівська гімназія та Михайлівський старостат Маківської громади Хмельницької області, які передали внутрішньо переміщеним особам Якимівської громади картоплю, моркву та закрутки.  Михайлівський старостат раніше уже передавав вантажі в рамках проєкту «Згуртовані громади», а також весною отримував насіння овочів для своїх внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні ж зібраним урожаєм вони діляться з іншими.

«Насіння, яке ми отримали для вимушених переселенців завдяки Всеукраїнській асоціації громад та Програмі USAID АГРО, ще навесні висіяли в теплиці та на присадибній ділянці біля приміщення колишньої школи, де проживають 39 внутрішньо переміщених осіб. Для людей, які вимушено покинули свої домівки, це і працетерапія і допомога в забезпеченні харчування. Урожаєм моркви та закрутками овочів ділимось з тими, хто зараз в складніших умовах ніж ми. Також люди з села принесли картоплю, щоб передати її у Запоріжжя. Для тих, хто живе у місті під обстрілами, це хоч і не велика, але все ж допомога.» – розповідає староста Михайлівського старостинського округу Лариса Кернична.

Всеукраїнська асоціація громад системно та регулярно здійснює доставку вантажів до деокупованих та прифронтових громад, а також тих, що стали прихистком  для вимушених переселенців та щиро дякує кожному, хто долучається до проекту «Згуртовані громади», який став можливим завдяки підтримці Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

Читайте також