Головна Новини Богдан Кобилянський став другим представником Івано-Франківщини у Правлінні ВАГ

Богдан Кобилянський став другим представником Івано-Франківщини у Правлінні ВАГ

by Інна Тесленко

На Івано-Франківщині обрано другого члена Правління Всеукраїнської асоціації громад від області. Ним став Городенківський міський голова Богдан Кобилянський.

Таке рішення ухвалили учасники відкритих зборів Івано-Франківського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад, що відбулись 17 травня у с. Старий Лисець за участю голів громад із Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Із часу минулих Загальних зборів ВАГ квота Прикарпаття у Правлінні залишалася недозаповненою – область у головному органі управління асоціації представляв тільки голова відділення Анатолій Лущак. Таким чином, нині Рада Івано-Франківського обласного відділення сформована у повному складі, оскільки голови всіх районних відділень були обрані раніше.

У межах заходу учасники зборів обговорили низку найбільш актуальних питань – мобілізації, допомоги війську, проблеми лісової галузі, повноваження на використання місцевих надр тощо. Зокрема виконавчий директор Асоціації Іван Слободяник, окреслив позиції Асоціації стосовно цих законодавчих ініціатив.

Також представники ВАГ порушили питання щодо необхідності активізації діяльності ради Івано-Франківського обласного відділення ВАГ, обговорили пріоритети та напрями роботи відділення.

Окрім того, представники Всеукраїнської асоціації громад підтримали необхідність взаємодії та співпраці між сусідніми обласними відділеннями ВАГ та між громадами-членами ВАГ із Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Як зазначив директор з розвитку ВАГ Ігор Абрам’юк, вперше апробований формат відкритих зборів за участі голів громад з інших регіонів виявився корисним та ефективним.

«На прикладі сьогоднішнього активного обговорення актуальних питань, ми бачимо, що сусідні області мають спільні інтереси і бажання їх спільно відстоювати. Співпраця обласних відділень сприятиме кращій роботі й більш швидкому вирішенню нагальних питань», – сказав він.

Довідково:

Кожна область має однакову квоту представництва у Правлінні ВАГ – два представники з числа уповноважених представників ОМС-членів ВАГ (голова громади або депутат місцевої ради), один з яких обирається головою відділення. Пропонування кандидатур до складу Правління та обрання голови обласного і районних відділень – це компетенція зборів обласного відділення.

До складу рад обласних відділень згідно з нормами відповідного Положення ВАГ входять члени Правління та голови районних відділень. Рада є постійно діючим органом відділення і вирішує поточні питання його діяльності у період між зборами.

Читайте також