Головна Новини АНОНС: ВАГ разом із МОН проводять обговорення реформи профільної середньої освіти

АНОНС: ВАГ разом із МОН проводять обговорення реформи профільної середньої освіти

by Інна Тесленко

31 травня 2024 року о 10:00 відбудеться зустріч членів Всеукраїнської асоціації громад із заступником Міністра освіти і науки України Андрієм СТАШКІВИМ з метою обговорення законодавчого порядку денного реформи профільної середньої освіти.

Зустріч організовується за ініціативи Асоціації (лист Міністерству від 22.04.2024 №171/024).

Учасники зможуть ознайомитись із законодавчими змінами реформування профільної середньої освіти та отримають відповіді на питання, які були надіслані Міністерству Асоціацією.

Зустріч проводиться у змішаному форматі (офлайн/онлайн) на базі комунікативної платформи ВАГ.

Долучитись до обговорення на платформі ZOOM (Ідентифікатор: 84679816116 Код доступу: 445077).

Довідка:

З 2027 року в Україні запроваджується трирічна профільна середня освіта (10-12 класи) за двома спрямуваннями: академічним (орієнтація на продовження навчання в ЗВО), а також професійним (здобуття професії).

Реформа передбачає, що учні зможуть обирати профіль навчання, предмети й курси для поглибленого вивчення і таким чином готуватись до певної професії ще в школі.

У межах реформи буде створено окремі від початкової (можливо, базової освіти) заклади старшої профільної освіти (ліцеї) академічного та професійного спрямування з великою кількістю учнів.

Нагадаємо, що представники Всеукраїнської асоціації громад 24.05.2024  взяли участь у заході щодо обговорення освітньої реформи, під час якого голова освітнього комітету ВАГ Григорій Таргонський зазначив, що Асоціація «внесе свої пропозиції, аби реформа була ефективною у сільських територіях і враховувала інтереси всіх учасників навчального процесу».

ПРОГРАМА обговорення у ДОДАТКУ

Читайте також