У п’ятницю, 2 липня відбулося онлайн-засідання Правління Всеукраїнської асоціації громад, на якому було ухвалено рішення про проведення позачергових Загальних зборів уповноважених представників членів ВАГ. 

Оновлено. Дата Загальних зборів – 19 липня 2021 року.

На порядку денному цих Зборів – важливі зміни до Статуту, якими буде втілено на практиці інноваційні принципи та підходи до інституційної розбудови асоціації, зафіксовані в ухваленій попередніми Зборами «Концепції другого етапу реформування ВАГ». Йдеться про запровадження обов’язкової ротації керівних органів, залучення депутатів місцевих рад нарівні з головами громад до участі у органах управління та забезпечення представництва інтересів усіх типів ОМС – сільських, селищних та міських. На Зборах буде також обрано нові органи управління та нового голову Асоціації.

Відповідно до Статуту ВАГ участь у Зборах братимуть уповноважені представники членів ВАГ, обрані за визначеною квотою на зборах обласних відділень асоціації.

До участі у Загальних зборах буде запрошено представників влади, міжнародних інституцій і проектів, бізнес-об’єднань, провідних експертів для обговорення потреб та проблем розвитку тих громад, на які наразі лягла відповідальність за збереження, відродження та осучаснення українського села.

Також Правління ухвалило графік зборів обласних відділень Асоціації, які відбудуться у онлайн-форматі в період з 5 по 13 липня. У областях буде обрано голів обласних та районних відділень ВАГ, визначено кандидатури до нового складу Правління та делегатів на Загальні збори Асоціації. 

До уваги членів ВАГ: графік та порядок денний зборів обласних відділень

Ця кампанія дозволить сформувати на нових засадах дієву регіональну структуру та обрати нові органи управління Всеукраїнської асоціації громад – загальнонаціонального об’єднання органів місцевого самоврядування, сфокусованого на питаннях розвитку сільських територій.

Файли, що додаються:

Рішення Правління ВАГ № 1 від 2 липня 2021 року про проведення Загальних зборів Всеукраїнської асоціації громад
 

Правління
Всеукраїнської асоціації громад

© Всеукраїнська асоціація громад