Як ОМС працювати в Єдиній державній електронній системі в сфері будівництва: деталі та важливі аспекти

by [email protected]

10 жовтня  відбувся онлайн-семінар “Технічні аспекти роботи Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва”, який провели ВАГ у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).

До навчання доєдналися більше 250 учасників –  голови територіальних громад, їх заступники, керівники структурних підрозділів, які відповідають за внесення інформації в ЄДЕССБ.

Про проєкт “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”, функції, які виконують представники ОМС в системі, а також про типові помилки, яких допускають органи місцевого самоврядування при внесенні інформації в систему  розповів Микола Свєтіков, старший бізнес-аналітик проєкту TAPAS.  

Він наголосив на важливості актуалізації  даних ОМС в системі, анонсував запуск нового функціоналу з передачі виконання функцій дій замовника будівництва, а також розповів детально про кожну з функцій, які виконують представники ОМС в системі: замовника будівництва, органу держархбудконтролю,  уповноважених органів містобудування та архітектури, функції ЦНАП, компетенцій з присвоєння адрес, інші. 

Друга частина семінару пройшла у форматі практичного кейсу щодо роботи служби підтримки системи. Про те, куди звертатись та як робити звернення, щоб оперативно отримувати відповідь від операторів розповіла Ксенія Каданова, керівник проекту ЄДЕССБ ДП “Дія”.

На завершення семінару відбулася жвава сесія питань та відповідей. Представники ОМС отримали вичерпні відповіді щодо технічних аспектів роботи  Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Окрім аргументованих роз’ясненнь, які надала  фахівець інформаційно-довідкової підтримки ІКС системи департаменту інфраструктурних рішень ДП “Дія” Олена Черніговець, фахівці пообіцяли проаналізувати всі питання, які були задані в рамках семінару та надати розгорнуті відповіді.

Відповідні роз’яснення буде відправлено на електронні адреси, які вказували учасники заходу під час реєстрації. 

Переглянути трансляцію можна за посиланням:

© Всеукраїнська асоціація громад