Всеукраїнська асоціація громад на Конгресових слуханнях щодо Національного плану з енергетики та клімату: Спільний шлях до сталого розвитку.

by prusuv

На конгресових слуханнях, що відбулися 14 березня, Всеукраїнська асоціація громад ознайомилась з проєктом Національного плану з енергетики та клімату, який організували Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та Міністерство економіки України.

Цей захід став майданчиком для відкритого діалогу між різними рівнями влади та громадськістю з питань енергетичної та кліматичної політики.

На слухання зареєструвалися близько 1100 учасників, що є найвищим показником залучення у 2024 році.

Національний план з енергетики та клімату спрямований на узгодження енергетичної та кліматичної політики для забезпечення сталого розвитку та відновлення економіки України. Цей план розробляється відповідно до вимог європейського законодавства, оскільки Україна є учасником Енергетичного Співтовариства та країною-кандидатом на вступ до ЄС.

 Учасники слухань ознайомилися з ключовими аспектами плану, такими як роль у євроінтеграції, структура, процеси підготовки, підходи в питаннях енергетики і клімату, а також цілі та політики, які передбачені в плані.

Як зазначив директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник: “Цей план враховує різні сценарії та заходи, спрямовані на досягнення поставлених цілей. Однак для наших громад надзвичайно важливо зрозуміти, як ці плани впливають на їх щоденні життя: які зміни чекають на тарифи, які можливості відкриються для альтернативної енергетики та як буде вирішуватися проблема побутових відходів та інше”

Всеукраїнська  асоціація громад завжди готова брати участь у дискусіях та обговореннях цих питань, оскільки це безпосередньо стосується наших спільнот. Надалі ми будемо активно взаємодіяти з урядом для забезпечення належного врахування інтересів громад у національних стратегічних планах.

© Всеукраїнська асоціація громад