Програма «Прихисток»: що мають знати органи місцевого самоврядування

by Ivan

З кінця березня в Україні діє соціальна програма «Прихисток», мета якої — надати житло внутрішньо переміщеним громадянам, які тікають від війни у безпечніші місця, і допомогти тим українцям, які приймають у себе вимушених переселенців.  Програма успішно працює, попри безпрецедентне навантаження на сервери.

Міністерства розвитку громад та територій спільно з Міністерством соціальної політики, Всеукраїнською Асоціацією громад, обласними військовими адміністраціями, виконавчими органами сільських, селищних, міських рад регулярно проводить практичні наради, де представники центральної влади і профільні асоціації відповідають на найпоширеніші запитання від ОМС. 

13 квітня Zoom-нарада зібрала 1830 учасників. Директор Департаменту житлової політики та благоустрою Міністерства розвитку громад та територій України  Руслан Калінін говорив про практичні інструменти та процедуру компенсації витрат за тимчасову розміщення внутрішньо переміщених осіб. 
Директор Департаменту Енергоефективності Міністерства розвитку громад та територій України Дмитро Петрунін відповідав на запитання, які стосувались компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг під час в оселях, де живуть вимушені переселенці. Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко розʼяснював питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб. 

Під час наради представники Уряду отримали багато питаннь від громад, сіл і селищ. Тому Міністерство розвитку громад і територій спільно з Всеукраїнською асоціацією громад регулярно проводитиме подібні заходи для органів місцевого самоврядування. Безпека і покращення умов життя українців, які змушені тікати від війни, — це один з пріоритетів держави.

 

Телеграм-каналі ВАГ Пульс Громад – https://t.me/pulsgromad

 

 

© Всеукраїнська асоціація громад