Головна Новини Розвиток сільських територій, бюджети громад та участь молоді в управлінських процесах: Про що говорили на Конференції національних асоціацій місцевих та регіональних влад

Розвиток сільських територій, бюджети громад та участь молоді в управлінських процесах: Про що говорили на Конференції національних асоціацій місцевих та регіональних влад

by Інна Тесленко
Photo 2024 09 12 17 14 46

Всеукраїнська асоціація громад взяла участь у Конференції національних асоціацій місцевих та регіональних влад, яка організована з нагоди 30-річчя Конгресу відбудови місцевих і регіональних влад Ради Європи і проходила у Страсбурзі.

Серед головних питань заходу – сільський розвиток, підтримка України та українських громад у процесах відбудови та європейської інтеграції.

Конференція об’єднала представників 60 асоціацій з країн, які є членами Ради Європи. Всеукраїнську асоціацію громад на міжнародному рівні представляв Перший заступник голови Асоціації Сергій Замідра.

Під час виступу на Конференції він зробив акценти на важливості розвитку сільських територій, участі молоді в управлінських процесах та запровадженні молодіжних програм і бюджетів у громадах, поділився досвідом впровадження програм Асоціацією та Міністерства аграрної політики та продовольства України, а також наголосив на необхідності поширення через Асоціацію кращих практик сільського розвитку країн Європи.

Photo 2024 09 12 17 14 46 (2)

Конференція також слугувала платформою для обміну думками з представниками інших країн щодо багаторівневого управління, участі молоді та демократичних ініціатив.

У межах Конференції ВАГ провела попередні перемовини стосовно укладення угоди про співробітництво між ВАГ та Конгресом.

За підсумками участі в Конференції ВАГ налагодила тісну практичну взаємодію з представниками інших країн Європи щодо розвитку співпраці між громадами задля поширення кращих практик та взаємної підтримки.

Photo 2024 09 12 17 14 46

Перший заступник також звернув увагу на те, що Україна всі два дні була пріоритетом обговорень Конференції.

Так, керівники Асоціацій ОМС Європи та учасники Конференції неодноразово наголошували на тому, що підтримка України є центральним питанням для всіх країн Європи.

«Понад 70% програм ЄС реалізуються через громади. Тому для Європейських партнерів надзвичайно важливо передати Україні свій досвід  щодо їх реалізації», – розповів він.

Читайте також