Головна врожай_незламних Згуртовані громади: Як зростає насіння перемоги

Згуртовані громади: Як зростає насіння перемоги

by Інна Тесленко
Whatsapp Image 2024 06 25 At 16.27.16 6

Навіть в умовах війни незламні люди на Харківщині садять городи і чекають на врожаї.

Одна з них – Валентина Поливяна. Як і пів сотні мешканців Великобурлуцької громади, вона безоплатно отримала насіння овочів завдяки Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО у межах проєкту «Згуртовані громади», який реалізує Всеукраїнська асоціація громад.

«Цього року ми вперше отримали таку допомогу у вигляді насіння овочів. І дуже вдячні партнерам і насіннєвим компаніям, що підтримали нас у такий складний час. Отриманого врожаю вистачить на всю мою родину. Я дуже рада, що абсолютно все насіння добре і швидко посходило. Тож чекаємо на добрі врожаї», – зазначає мешканка громади.

У межах ініціативи Валентина Поливяна отримала насіння 🍉кавунів, 🥒огірків, 🍅помідор, 🌽кукурудзи, 🌿базиліку. Її село розташоване близько до кордону, тож мати добрий урожай в нинішніх умовах війни для її родини вкрай важливо.

Нагадаємо, в межах ініціативи понад 200 тис. домогосподарств прифронтових та деокупованих громад України отримали понад 10 тонн насіння овочів.

#врожай_незламних

***

Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)- це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.

***

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми  USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей  довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

Читайте також