Головна Новини ВАГ “Згуртовані громади”: ВАГ передає допомогу мешканцям незламної Нікольської громади

“Згуртовані громади”: ВАГ передає допомогу мешканцям незламної Нікольської громади

by Інна Тесленко
Whatsapp Image 2024 08 13 At 14.22.03

У межах ініціативі «Згуртовані громади», яку Всеукраїнська асоціація громад реалізує разом з Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО, передали допомогу мешканцям незламної Нікольської громади.

Матраци, теплі ковдри, постільну білизну, набори посуду, ліхтарики та памперси отримають родини, які змушені були покинути свої домівки і переїхати жити в інші регіони країни через війну.

Перша партія допомоги їде з Києва, друга – з Дніпра.

Доставку допомоги від @IOM Ukraine забезпечила ВАГ завдяки Гуманітарна Нова пошта.

Загалом від початку війни у межах проекту «Згуртовані громади» забезпечено доставку близько 2200 т вантажів до 658 громад.

https://www.facebook.com/vassr.org/videos/1051399319981780?locale=uk_UA

Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

 ***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.

 ***

 Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

Читайте також