Головна Новини Всеукраїнська асоціація громад продовжує працювати над створенням житлових умов для ВПО

Всеукраїнська асоціація громад продовжує працювати над створенням житлових умов для ВПО

by Інна Тесленко
Whatsapp Image 2024 06 25 At 14.47.30

Всеукраїнська асоціація громад спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України залучена до процесу розробки нового законопроєкту про основні засади житлової політики, провівши попередні консультації. Також на практичному рівні Асоціація працює над вирішенням питання організації житлової політики у громадах по всій Україні.

Whatsapp Image 2024 06 25 At 14.47.42

Про це розповів виконавчий директор Асоціації Іван Слободяник, виступаючи на конференції «Житло для інклюзивного та сталого відновлення», організовану Європейським Союзом у співпраці з Міністерством Відновлення та за підтримки Європейського інвестиційного банку в рамках проекту, проектом “Стратегічна технічна допомога у реформах на шляху до енергоефективності та відновлювальних джерел енергії (STARTER)”, що фінансується ЄС.

«Реформа житлової політики вкрай важлива тема для громад. На сьогодні одне з основних питань – це перший внесок для ВПО, який не всі можуть собі дозволити. Так, держава має різні програми, які допомагають отримати житло на хороших умовах. Але питання першого внеску для деяких ВПО залишається. Наразі ми шукаємо шляхи вирішення цієї проблеми і вже бачимо дорожню карту, як за участі громад це зробити», – сказав виконавчий директор.

Іван Слободяник наголосив, що Всеукраїнська асоціація громад разом з ОМС підтримують реформу, аби спільними зусиллями створити гідні житлові умови в Україні, у кожній громаді.

Читайте також