Головна Новини ВАГ запрошує громади до обговорення реформи профільної середньої освіти

ВАГ запрошує громади до обговорення реформи профільної середньої освіти

by Інна Тесленко

Всеукраїнська асоціація громад запрошує представників громад до обговорення порядку денного реформи профільної середньої освіти.

Зокрема, просимо надсилати запитання та пропозиції стосовно впровадження реформи за цим посиланням https://forms.gle/7tPGu523PioJnE8u9.

Усі відповіді будуть опрацьовані та озвучені на спільній зустрічі представників Всеукраїнської асоціації громад разом із заступником Міністра освіти та науки України Андрієм СТАШКІВИМ, яка запланована на 31 травня.

Долучитись до зустрічі онлайн і почути про законодавчі зміни реформування профільної освіти, а також отримати відповіді на запитання зможуть всі учасники, які заповнили вищезазначену форму.

Як відомо, з 2027 року в Україні запроваджується трирічна профільна середня освіта (10-12 класи) за двома спрямуваннями: академічним (орієнтація на продовження навчання в ЗВО), а також професійним (здобуття професії).

Реформа передбачає, що учні зможуть обирати профіль навчання, предмети й курси для поглибленого вивчення і таким чином готуватись до певної професії ще в школі.

Нагадаємо, що представники Всеукраїнської асоціації громад 24.05.2024  взяли участь у заході щодо обговорення освітньої реформи, під час якого голова освітнього комітету ВАГ Григорій Таргонський зазначив, що Асоціація «внесе свої пропозиції, аби реформа була ефективною у сільських територіях і враховувала інтереси усіх учасників навчального процесу».

28 травня відбулось обговорення реформи з представниками громад-членами ВАГ.

Учасники зустрічі порушили питання, як допомогти справитись з новими викликами тим громадам, де через низьку кількість учнів неможливо створити ліцей; питання довезення учнів до ліцеїв, якості доріг у громадах,  адаптація учнів в новому освітньому середовищі тощо.

Читайте також