Головна Новини У Києві відкрився Центр життєстійкості Нікольської громади

У Києві відкрився Центр життєстійкості Нікольської громади

by Інна Тесленко
Photo 2024 10 04 14 40 04

У Києві на базі хабу Нікольської громади відкрився Центр життєстійкості для мешканців громад Маріупольського району Донецької області.

Разом із Центром підтримки Маріупольського району “Серце Сходу” тут надаватимуть широкий спектр гуманітарних, соціальних, психологічних, юридичних, медичних, освітянських та інших послуг.

Центр стане справжнім осередком підтримки для тих, хто постраждав від війни. Серед переліку послуг Центру – надання соціальних послуг, допомога у подоланні стресу і травм, відновлення після кризових подій, реінтеграція у повноцінне життя. Тут також можна буде скористатись бібліотекою, великою дитячою кімнатою, заключити декларацію з лікарем та пройти консультацію у терапевта.

Photo 2024 10 04 14 40 27

Як зазначив голова Нікольської ОТГ Маріупольського району, член Правління Всеукраїнської асоціації громад Василь Мітько, центр є мультифункціональним хабом, де даватимуться різні послуги для мешканців громад Маріупольського району Донеччини.

«Тут ми надаватимемо медичні, соціальні послуги, є кімната новітньої історії, де ми показуємо наших людей, наших воїнів, є бібліотека, кімната пам’яті наших Героїв, відкрита велика дитяча кімната, де працюють наші фахівці. Також тут працює гуманітарний хаб і можна отримати допомогу, волонтерський хаб, де ми плетемо сітки та робимо свічки для захисників», – розповів він.

Photo 2024 10 04 14 41 45

У відкритті Центру взяла участь заступниця виконавчого директора ВАГ Надія Слюсарчик.

«Ми тішимось, що ви знайшли сили у такий важкий для країни час згуртувати свою команду і облаштувати Центр життєстійкості. Ми тісно співпрацюємо з Нікольською громадою. Зокрема від початку війни ми реалізуємо проєкт «Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID АГРО, завдяки якому ми допомагаємо Нікольській громаді надсилати посилки для вимушених переселенців. Завдяки проекту ми підтримали майже 1000 громад України, передали їм вкрай необхідні речі: харчі, засоби гігієни, речі, будматеріали, насіння овочів тощо. Ми постійно активно підтримуємо усі громади всім, чим потрібно», – розповіла вона.

Водночас Василь Мітько подякував всім партнерам, зокрема і Всеукраїнській асоціації громад за підтримку та допомогу у наданні логістичні послуги.

Читайте також