Головна Новини Роз’яснення стосовно дистанційних засідань для ОМС у законопроєкті №9559-д

Роз’яснення стосовно дистанційних засідань для ОМС у законопроєкті №9559-д

by Інна Тесленко
Questionnaire,online,with,checkboxes,,businessman,take,an,assessment,,evaluation,,online

Всеукраїнська асоціація громад підтримує ухвалення Верховною Радою важливого законопроєкту №9559-д у другому читанні та в цілому.

У фінальній версії документа були враховані пропозиції Асоціації. Зокрема, виключена норма про можливість дистанційних голосувань для органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, ВАГ наголошувала на доцільності винесення питання дистанційного голосування в окремий законопроєкт.

Окрім того, серед важливих змін закону – надання можливості громадам легально підтримувати Сили оборони за кошти місцевих бюджетів.

Раніше, до ухвалення цього документу, експерти неодноразово зазначали про застаріле українське законодавство, у якому передбачалось три способи допомоги ЗСУ коштом місцевих бюджетів. Жоден з цих способів не давав змоги оперативно та повною мірою задовольняти потреби військових частин.

Більше того, певні рішення рад про надання коштів ЗСУ з бюджетів могли сприйматися правоохоронними органами як порушення законодавства та нецільове використання коштів громади.

Відтепер місцеві ради зможуть легально закуповувати дрони, аптечки, пікапи, запчастини до автомобілів, і все те, що можна придбати на запит від військових частин.

Читайте також